Hola colla de golafres.
Doncs finalment el dia va arribar. La veritat es que tenia molt d´interès en visitar el que els últims anys ha estat considerat com el millor restaurant del món, i en breu n´estic segur que ho tornarà a ser.
Puntualment a l´hora concertada ara fa un any , vàrem entrar en el bonic establiment i ohhh primera sorpresa, ens va rebre en Joan Roca el gran dels tres germans i sense cap mes preàmbul ens va fer entrar al cor del restaurant, és a dir a la cuina, on unes 30 persones de tots els colors i races anaven preparant els plats que més tard tindríem l´honor de provar nosaltres. La visita ja és un primer impacte i un avís de que aquella nit serà inoblidable.
Posteriorment ens dirigeixen cap a la nostre taula, que al ser un grup de vuit persones tindrem la sort d´estar al reservat que casualment està al costat del celler. I de cop i volta ens apareix en Josep Roca, el mitja dels germans i reconegut mestre de vins (altrament dit sommelier) i evidentment ens va fer entrar al celler. Que dic el celler ; allò no es cap celler, allò és un autèntic museu dels vins, on hi descansen més de 63.000 ampolles a la temperatura idònia per cada un d´ells i per acabar-ho de rematar hi ha musica, per tal que totes elles descansin més plàcidament.
Desprès de tants impactes emocionals, ja vàrem seure a taula on el metre Jordi i la seva ajudant Maria Esther, una sevillana molt simpàtica, ens van acompanyar en el nostre viatge gastronòmic i que a continuació us detallo per tal que us feu una idea:
Cruixent de sèsam
La olivada.
Menjar-se el món:
Thailàndia: Salsa thai, pollastre, coriandre, coco, curry vermell i llima.
Japó Crema de miso amb nyinyonyaki.
Turquia: Guisat de xai, iogurt, cogombre, cebetes amb menta.
Perú: causa limeña.
Corea: Pa fregit amb panco i cansalada cuita amb salsa de soja, kimchi i oli de sèsam.
Memòria d´un bar a les afores de Girona:
Calamars a la romana, ronyons al Jerez, bombó de colomí, caneló de la Montse, bombó de Campari amb aranja.
Estrella de mar : Cremós de marisc amb pols de gamba.
Corall: Musclo amb escabetx i aire d´albarinyo. Navalles al pesto
Bombó de tòfona
Brioix de ceps
Ostra salsa de fonoll, all negre, poma, algues, xampinyons, destil·lat de terra i anemones
Escamarlà amb artemisa, oli de vainilla i mantega torrada
Verat al vapor d´Amontillado, figues, caviar de llisa i germinat de pinyó
Gamba marinada en vinagre d’arròs (suc del cap, potes cruixents, velouté d´algues)
Sípia amb les mares de sake i salsa d’arròs negre
Ravioli de pell de llenguado, farcit de nyàmera i salsifí a la meunière
Escuma de moll de l´ós de vedella rossa gallega amb garotes a la brasa i pak choi.
Brandada de bacallà (llom i tripa, escumà de bacallà, patxoi, cebetes picants amb mel i flor de romaní)
Magret d’ànec curat i fumat a la taronja
Garrí ibèric amb amanida de papaia verda, aranja thai, poma, coriandre, bitxo, llima i anacard. Puré de tamarinde i shiso. Puré de tamarinde i shiso.
Consomé de xai al forn de llenya (amb torrada de llengua amb vinagreta, cotna de xai amb cervell i tripa)
Llata de vedella amb alvocat, tendons i bolets
Civet de colomí amb el seu parfait
Plàtan a la carbonara de vainilla
Pineda: gelat de mel de pi amb farigola, romaní i orenga
Llibre vell: Milfulles de galeta de mantega amb crema de té darjeeling i essència de llibre
I aquí lo que s´anomena "Les petits fours"
Té d´Oolong per pair tot el sopar.
I aquí ens teniu amb en Josep i en Jordi (el pastisser i petit dels germans)
En fi, una experiència inoblidable i que cal complir almenys un cop a la vida. Tot el que us pugui dir quedarà curt amb la magnitud de tots els detalls i plats i que son acompanyat per un vi diferent que lliga o dona més esplendor i contrast.
El meu reconeixement per en Joan en Josep i en Jordi, ha estat un enorme plaer haver compartit una nit al seu restaurant.
Salut.
Xavi Mañà
EL CELLER DE CAN ROCA - El Súmmum de les 3 estrelles
EL CELLER DE CAN ROCA - El Súmmum de les 3 estrelles
Mai discuteixis amb un imbècil, primer et farà rebaixar al seu nivell i després et guanyarà per experiència.
Re: EL CELLER DE CAN ROCA - El Súmmum de les 3 estrelles
Doncs mira, a mi em sembla que hi falten les patates passades per l'oli centenari de la fregidora i la butifarra negra cremada que tant ens agrada menjar.
Ho trobo força deficient, la veritat.
Ho trobo força deficient, la veritat.
Sempre pot ser un gran dia! Busquem el motiu!
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants