EL CELLER DE CAN ROCA - El Súmmum de les 3 estrelles
Publicat: 25 gen. 2018, 19:32
Hola colla de golafres.
Doncs finalment el dia va arribar. La veritat es que tenia molt d´interès en visitar el que els últims anys ha estat considerat com el millor restaurant del món, i en breu n´estic segur que ho tornarà a ser.
Puntualment a l´hora concertada ara fa un any , vàrem entrar en el bonic establiment i ohhh primera sorpresa, ens va rebre en Joan Roca el gran dels tres germans i sense cap mes preàmbul ens va fer entrar al cor del restaurant, és a dir a la cuina, on unes 30 persones de tots els colors i races anaven preparant els plats que més tard tindríem l´honor de provar nosaltres. La visita ja és un primer impacte i un avís de que aquella nit serà inoblidable.
Posteriorment ens dirigeixen cap a la nostre taula, que al ser un grup de vuit persones tindrem la sort d´estar al reservat que casualment està al costat del celler. I de cop i volta ens apareix en Josep Roca, el mitja dels germans i reconegut mestre de vins (altrament dit sommelier) i evidentment ens va fer entrar al celler. Que dic el celler ; allò no es cap celler, allò és un autèntic museu dels vins, on hi descansen més de 63.000 ampolles a la temperatura idònia per cada un d´ells i per acabar-ho de rematar hi ha musica, per tal que totes elles descansin més plàcidament.
Desprès de tants impactes emocionals, ja vàrem seure a taula on el metre Jordi i la seva ajudant Maria Esther, una sevillana molt simpàtica, ens van acompanyar en el nostre viatge gastronòmic i que a continuació us detallo per tal que us feu una idea:
Cruixent de sèsam
La olivada.
Menjar-se el món:
Thailàndia: Salsa thai, pollastre, coriandre, coco, curry vermell i llima.
Japó Crema de miso amb nyinyonyaki.
Turquia: Guisat de xai, iogurt, cogombre, cebetes amb menta.
Perú: causa limeña.
Corea: Pa fregit amb panco i cansalada cuita amb salsa de soja, kimchi i oli de sèsam.
Memòria d´un bar a les afores de Girona:
Calamars a la romana, ronyons al Jerez, bombó de colomí, caneló de la Montse, bombó de Campari amb aranja.
Estrella de mar : Cremós de marisc amb pols de gamba.
Corall: Musclo amb escabetx i aire d´albarinyo. Navalles al pesto
Bombó de tòfona
Brioix de ceps
Ostra salsa de fonoll, all negre, poma, algues, xampinyons, destil·lat de terra i anemones
Escamarlà amb artemisa, oli de vainilla i mantega torrada
Verat al vapor d´Amontillado, figues, caviar de llisa i germinat de pinyó
Gamba marinada en vinagre d’arròs (suc del cap, potes cruixents, velouté d´algues)
Sípia amb les mares de sake i salsa d’arròs negre
Ravioli de pell de llenguado, farcit de nyàmera i salsifí a la meunière
Escuma de moll de l´ós de vedella rossa gallega amb garotes a la brasa i pak choi.
Brandada de bacallà (llom i tripa, escumà de bacallà, patxoi, cebetes picants amb mel i flor de romaní)
Magret d’ànec curat i fumat a la taronja
Garrí ibèric amb amanida de papaia verda, aranja thai, poma, coriandre, bitxo, llima i anacard. Puré de tamarinde i shiso. Puré de tamarinde i shiso.
Consomé de xai al forn de llenya (amb torrada de llengua amb vinagreta, cotna de xai amb cervell i tripa)
Llata de vedella amb alvocat, tendons i bolets
Civet de colomí amb el seu parfait
Plàtan a la carbonara de vainilla
Pineda: gelat de mel de pi amb farigola, romaní i orenga
Llibre vell: Milfulles de galeta de mantega amb crema de té darjeeling i essència de llibre
I aquí lo que s´anomena "Les petits fours"
Té d´Oolong per pair tot el sopar.
I aquí ens teniu amb en Josep i en Jordi (el pastisser i petit dels germans)
En fi, una experiència inoblidable i que cal complir almenys un cop a la vida. Tot el que us pugui dir quedarà curt amb la magnitud de tots els detalls i plats i que son acompanyat per un vi diferent que lliga o dona més esplendor i contrast.
El meu reconeixement per en Joan en Josep i en Jordi, ha estat un enorme plaer haver compartit una nit al seu restaurant.
Salut.
Xavi Mañà
Doncs finalment el dia va arribar. La veritat es que tenia molt d´interès en visitar el que els últims anys ha estat considerat com el millor restaurant del món, i en breu n´estic segur que ho tornarà a ser.
Puntualment a l´hora concertada ara fa un any , vàrem entrar en el bonic establiment i ohhh primera sorpresa, ens va rebre en Joan Roca el gran dels tres germans i sense cap mes preàmbul ens va fer entrar al cor del restaurant, és a dir a la cuina, on unes 30 persones de tots els colors i races anaven preparant els plats que més tard tindríem l´honor de provar nosaltres. La visita ja és un primer impacte i un avís de que aquella nit serà inoblidable.
Posteriorment ens dirigeixen cap a la nostre taula, que al ser un grup de vuit persones tindrem la sort d´estar al reservat que casualment està al costat del celler. I de cop i volta ens apareix en Josep Roca, el mitja dels germans i reconegut mestre de vins (altrament dit sommelier) i evidentment ens va fer entrar al celler. Que dic el celler ; allò no es cap celler, allò és un autèntic museu dels vins, on hi descansen més de 63.000 ampolles a la temperatura idònia per cada un d´ells i per acabar-ho de rematar hi ha musica, per tal que totes elles descansin més plàcidament.
Desprès de tants impactes emocionals, ja vàrem seure a taula on el metre Jordi i la seva ajudant Maria Esther, una sevillana molt simpàtica, ens van acompanyar en el nostre viatge gastronòmic i que a continuació us detallo per tal que us feu una idea:
Cruixent de sèsam
La olivada.
Menjar-se el món:
Thailàndia: Salsa thai, pollastre, coriandre, coco, curry vermell i llima.
Japó Crema de miso amb nyinyonyaki.
Turquia: Guisat de xai, iogurt, cogombre, cebetes amb menta.
Perú: causa limeña.
Corea: Pa fregit amb panco i cansalada cuita amb salsa de soja, kimchi i oli de sèsam.
Memòria d´un bar a les afores de Girona:
Calamars a la romana, ronyons al Jerez, bombó de colomí, caneló de la Montse, bombó de Campari amb aranja.
Estrella de mar : Cremós de marisc amb pols de gamba.
Corall: Musclo amb escabetx i aire d´albarinyo. Navalles al pesto
Bombó de tòfona
Brioix de ceps
Ostra salsa de fonoll, all negre, poma, algues, xampinyons, destil·lat de terra i anemones
Escamarlà amb artemisa, oli de vainilla i mantega torrada
Verat al vapor d´Amontillado, figues, caviar de llisa i germinat de pinyó
Gamba marinada en vinagre d’arròs (suc del cap, potes cruixents, velouté d´algues)
Sípia amb les mares de sake i salsa d’arròs negre
Ravioli de pell de llenguado, farcit de nyàmera i salsifí a la meunière
Escuma de moll de l´ós de vedella rossa gallega amb garotes a la brasa i pak choi.
Brandada de bacallà (llom i tripa, escumà de bacallà, patxoi, cebetes picants amb mel i flor de romaní)
Magret d’ànec curat i fumat a la taronja
Garrí ibèric amb amanida de papaia verda, aranja thai, poma, coriandre, bitxo, llima i anacard. Puré de tamarinde i shiso. Puré de tamarinde i shiso.
Consomé de xai al forn de llenya (amb torrada de llengua amb vinagreta, cotna de xai amb cervell i tripa)
Llata de vedella amb alvocat, tendons i bolets
Civet de colomí amb el seu parfait
Plàtan a la carbonara de vainilla
Pineda: gelat de mel de pi amb farigola, romaní i orenga
Llibre vell: Milfulles de galeta de mantega amb crema de té darjeeling i essència de llibre
I aquí lo que s´anomena "Les petits fours"
Té d´Oolong per pair tot el sopar.
I aquí ens teniu amb en Josep i en Jordi (el pastisser i petit dels germans)
En fi, una experiència inoblidable i que cal complir almenys un cop a la vida. Tot el que us pugui dir quedarà curt amb la magnitud de tots els detalls i plats i que son acompanyat per un vi diferent que lliga o dona més esplendor i contrast.
El meu reconeixement per en Joan en Josep i en Jordi, ha estat un enorme plaer haver compartit una nit al seu restaurant.
Salut.
Xavi Mañà