EL CELLER DE CAN ROCA - El Súmmum de les 3 estrelles

Respon
Missatge
Autor
Avatar de l’usuari
Xavi M.
Entrades: 69
Membre des de: 06 juny 2017, 22:08
Ubicació: Sabadell

EL CELLER DE CAN ROCA - El Súmmum de les 3 estrelles

#1 Entrada Autor: Xavi M. » 25 gen. 2018, 19:32

Hola colla de golafres.

Doncs finalment el dia va arribar. La veritat es que tenia molt d´interès en visitar el que els últims anys ha estat considerat com el millor restaurant del món, i en breu n´estic segur que ho tornarà a ser.

Imatge

Imatge

Imatge

Puntualment a l´hora concertada ara fa un any :o , vàrem entrar en el bonic establiment i ohhh primera sorpresa, ens va rebre en Joan Roca el gran dels tres germans i sense cap mes preàmbul ens va fer entrar al cor del restaurant, és a dir a la cuina, on unes 30 persones de tots els colors i races anaven preparant els plats que més tard tindríem l´honor de provar nosaltres. La visita ja és un primer impacte i un avís de que aquella nit serà inoblidable.

Posteriorment ens dirigeixen cap a la nostre taula, que al ser un grup de vuit persones tindrem la sort d´estar al reservat que casualment està al costat del celler. I de cop i volta ens apareix en Josep Roca, el mitja dels germans i reconegut mestre de vins (altrament dit sommelier) i evidentment ens va fer entrar al celler. Que dic el celler :roll: ; allò no es cap celler, allò és un autèntic museu dels vins, on hi descansen més de 63.000 ampolles a la temperatura idònia per cada un d´ells i per acabar-ho de rematar hi ha musica, per tal que totes elles descansin més plàcidament.

Desprès de tants impactes emocionals, ja vàrem seure a taula on el metre Jordi i la seva ajudant Maria Esther, una sevillana molt simpàtica, ens van acompanyar en el nostre viatge gastronòmic i que a continuació us detallo per tal que us feu una idea:

Imatge

Imatge

Cruixent de sèsam
Imatge

La olivada.
Imatge

Menjar-se el món:
Thailàndia: Salsa thai, pollastre, coriandre, coco, curry vermell i llima.
Japó Crema de miso amb nyinyonyaki.
Turquia: Guisat de xai, iogurt, cogombre, cebetes amb menta.
Perú: causa limeña.
Corea: Pa fregit amb panco i cansalada cuita amb salsa de soja, kimchi i oli de sèsam.
Imatge

Imatge

Memòria d´un bar a les afores de Girona:
Calamars a la romana, ronyons al Jerez, bombó de colomí, caneló de la Montse, bombó de Campari amb aranja.
Imatge

Estrella de mar : Cremós de marisc amb pols de gamba.
Imatge

Imatge

Corall: Musclo amb escabetx i aire d´albarinyo. Navalles al pesto
Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Bombó de tòfona
Imatge

Brioix de ceps
Imatge

Ostra salsa de fonoll, all negre, poma, algues, xampinyons, destil·lat de terra i anemones
Imatge

Escamarlà amb artemisa, oli de vainilla i mantega torrada
Imatge

Verat al vapor d´Amontillado, figues, caviar de llisa i germinat de pinyó
Imatge

Gamba marinada en vinagre d’arròs (suc del cap, potes cruixents, velouté d´algues)
Imatge

Sípia amb les mares de sake i salsa d’arròs negre
Imatge

Ravioli de pell de llenguado, farcit de nyàmera i salsifí a la meunière
Imatge

Escuma de moll de l´ós de vedella rossa gallega amb garotes a la brasa i pak choi.
Imatge

Brandada de bacallà (llom i tripa, escumà de bacallà, patxoi, cebetes picants amb mel i flor de romaní)
Imatge

Imatge

Magret d’ànec curat i fumat a la taronja
Imatge

Garrí ibèric amb amanida de papaia verda, aranja thai, poma, coriandre, bitxo, llima i anacard. Puré de tamarinde i shiso. Puré de tamarinde i shiso.
Imatge

Consomé de xai al forn de llenya (amb torrada de llengua amb vinagreta, cotna de xai amb cervell i tripa)
Imatge

Llata de vedella amb alvocat, tendons i bolets
Imatge

Civet de colomí amb el seu parfait
Imatge

Plàtan a la carbonara de vainilla
Imatge

Pineda: gelat de mel de pi amb farigola, romaní i orenga
Imatge

Llibre vell: Milfulles de galeta de mantega amb crema de té darjeeling i essència de llibre
Imatge

I aquí lo que s´anomena "Les petits fours"
Imatge

Té d´Oolong per pair tot el sopar. :lol:
Imatge

I aquí ens teniu amb en Josep i en Jordi (el pastisser i petit dels germans)
Imatge


En fi, una experiència inoblidable i que cal complir almenys un cop a la vida. Tot el que us pugui dir quedarà curt amb la magnitud de tots els detalls i plats i que son acompanyat per un vi diferent que lliga o dona més esplendor i contrast.

El meu reconeixement per en Joan en Josep i en Jordi, ha estat un enorme plaer haver compartit una nit al seu restaurant.

Salut.

Xavi Mañà
Mai discuteixis amb un imbècil, primer et farà rebaixar al seu nivell i després et guanyarà per experiència.

Avatar de l’usuari
Pere
Administrador
Entrades: 221
Membre des de: 04 juny 2017, 23:59
Ubicació: Tiana

Re: EL CELLER DE CAN ROCA - El Súmmum de les 3 estrelles

#2 Entrada Autor: Pere » 26 gen. 2018, 20:25

Doncs mira, a mi em sembla que hi falten les patates passades per l'oli centenari de la fregidora i la butifarra negra cremada que tant ens agrada menjar.
Ho trobo força deficient, la veritat. 😀😀😀
Sempre pot ser un gran dia! Busquem el motiu!

Respon

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 3 visitants