Com fer relleus

Respon
Missatge
Autor
Avatar de l’usuari
Pere
Administrador
Entrades: 197
Membre des de: 04 juny 2017, 23:59
Ubicació: Tiana

Com fer relleus

#1 Entrada Autor: Pere » 08 ago. 2017, 11:30

Anar sol o (ben) acompanyat és molt diferent. En grup el que val al davant pot anar fàcilment a 10 pulsacions per minut més que les que té anant al darrere. I és que el vent, de cara o de costat, és el nostre enemic número 1.
Per plantar-li cara el millor que podem fer es rellevar. Sembla fàcil, i ho és, però com tot en aquesta vida requereix una mica de pràctica i dos o tres idees clares, no més.

1) El que va al davant disminueix la velocitat i es deixa caure fins a quedar l'ultim de la fila dels que entren al relleu

2) El que era segon passa a ser primer, i manté la mateixa velocitat que tenia quan era segon

3)Si hi ha algú que no pot passar al davant, per cansament o pel que sigui, ha de deixar que el rellevat es posi al darrere de l'últim dels que sí que entren als relleus

4)El que passa al davant és sempre el segon de la fila, en cas que aquest no ho faci destorba. Si el segon no pot o vol entrar al relleu, s'ha de quedar al darrere de l' últim dels que sí que faran relleus.

5) Així fins a l'infinit, o fins a la clara reparadora final


Tipus de relleus:
1) Llargs
2) Curts

La diferència és el temps que el primer està al davant. Per anar ràpid, el millor és fer-los curts, estant uns segons només al davant, de manera que el grup va com una roda.

Clar que tot depèn dels integrants del grup, de quants ciclistes hi ha, del dia que tingui tothom... Si el grup de ciclistes no és homogeni, pel que he vist amb l'experiència el millor sempre és que els més forts s'adaptin als altres i siguin una mica generosos passant al davant quan la carretera es complica i allargant una mica el seu relleu quan els toqui. I els més fluixos o cansats poden entrar una estona a la roda de tant en tant, per ajudar als que estan fent la feina. Si tothom ajuda, s'arriba més ràpid i més descansat (i content) al final.

I és que en ciclisme, com en tot en la vida, la generositat és molt important.

Poso un enllaç on expliquen això, té algunes coses bones i altres que no ho són tant, però es veu força gràficament com s'ha de fer:
RELLEUS SEGONS BRUJULABIKE
Sempre pot ser un gran dia! Busquem el motiu!

Respon

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant